vineri, 13 decembrie 2013

La patron (1)

Îmi amintesc puţinele descrieri ale timpurilor de dinainte de '48 (dată relativă, ca reper pentru graniţa dintre două "sisteme"), cîteva mici istorioare spuse de ... tataie (din partea mamei mele), dar şi de părinţi (pentru fragmente dramatice, trăite în cel de al doilea război mondial).
Aceste fragmente din viaţa rudelor mele cele mai apropiate fac parte nu doar din "trecutul" meu, fac parte din propria mea persoană, în integralitatea ei! Covârsitor este sentimentul de neputinţă, ce încă stăruie după atâţia ani de la "despărţirea" inevitabilă, care îţi construieşte un munte de regrete ... că nu ai pus mai multe întrebări, că nu ai ştiut ce să întrebi, că nu ai fost suficient de ascultător.
România încă avea suficienţi oameni în viaţă în anii de după 1990, oameni ce aveau în "structura" lor înmagazinate suficiente date pentru a face o revenire corectă, optimă de la "socialism" la "capitalism", aceştia având experienţă de viaţă din ambele sisteme. Nu s-a vrut a fi folosite aceste bănci de date vii, însufleţite, ci chiar s-a procedat la anihilarea oricărei posibilităţi de a-i face utili societăţii. Acum v-a trebui ca românii să depăşească şi greşelile comise - cu sau fără intenţie - timp de un sfert de secol de către aleşii noştri (mulţi dintre aceştia fiind de fapt nişte ... cozi la topor).
Acum, eu sunt "la patron", după ce mi-am pierdut statutul de a mai fii "la stat" (adică ... bugetar).

Cornelius, :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înţelepciune.ro